Hue Entertainment, dolby surround voor de ogen

Hue Entertainment

Foto: meethue.com

Philips Hue gaat een nieuwe feature toevoegen aan de Hue verlichting. Hue entertainment maakt het mogelijk om je Philips Hue verlichting te laten synchroniseren met verschillende soorten van entertainment. Dit heeft Philips bekend gemaakt tijdens de IFA 2017 in Berlijn. De Philips Hue Lampen gaan dienen als “dolby surround voor de ogen”.

Hue entertainment

Hue entertainment maakt het straks mogelijk dat alle Hue Lampen bij jou in huis meekleuren met diverse soorten van media. Films, muziek en games nemen straks jouw verlichting in huis over en geven je een nieuwe dimensie aan het beleven van entertainment. Een soort van ambilight, maar dan net even anders.

Ambilight vs Hue entertainment

De nieuwe optie van Philips Hue lijkt veel op het eerder uitgebrachte ambilight wat wij kennen van de Philips televisies. Met ambilight is het mogelijk om de muur achter de televisie mee te laten kleuren met de kleuren op je televisie. Met Hue entertainment wordt de ambilight kleurbeleving doorgetrokken naar al je verlichting in huis. Dit is nu alleen nog maar mogelijk als je een Philips ambilight televisie hebt.

Update

Om gebruik te kunnen maken van Hue entertainment is het niet perse noodzakelijk nieuwe Philips Hue hardware aan te schaffen. Vanaf december rolt Philips de optie uit als update voor de Hue Lampen en de Hue Bridge vanaf generatie twee. De eerste generatie bridges krijgen geen update met deze feature.

Ontwikkelaars

Ontwikkelaars van games, films en andere soorten van entertainment kunnen vanaf oktober aan de slag met Hue entertainment. Ontwikkelaars moeten zelf hun diensten voorzien van Hue entertainment. Welke entertainment ontwikkelaars dit precies gaan doen is nog onduidelijk.

Er is meer nieuws

Naast de entertainement update heeft Philips ook bekend gemaakt dat vanaf begin 2018 het “zigbee 3.0 protocol” wordt ondersteund. Dit betekent dat Philips Hue straks kan samenwerken met andere lampen en apparaten. Philips gaat de komende tijd een behoorlijk boost geven aan de Hue verlichting serie.

Nog geen kleurrijk huis? Koop vandaag nog een Philips Hue pakket.

Laat een reactie achter:

Kleur je huis vandaag nog en bestel Philips Hue nu!