Veelgestelde vragen

Wij krijgen veel vragen binnen over philips hue en hebben zoveel mogelijk vragen verzameld in een handig overzicht. Dit faq (frequently asked question) overzicht wordt regelmatig uitgebreid. Mocht je vraag er toch niet tussen staan, dan kun je deze eenvoudig stellen in onze facebook groep. Deze groep heeft honderden leden die elkaar graag helpen.

Algemeen

Wat heb ik nodig om te kunnen starten met hue?

Om zo goed mogelijk van start te gaan met Philips Hue raden wij aan om een starterspakket aan te schaffen. In een starterspakket vind je hue lampen en een bridge. Met een hue bridge breidt jij jouw verlichting op een later moment eenvoudig uit.

Aansluiten

Hoeveel lampen kan ik aansluiten op een hue bridge?

Op een hue bridge kun je maximaal 50 lampen en accessoires aansluiten. Het is wel mogelijk om meerdere hue bridge’s aan te sluiten op jouw netwerk in huis.

Kan ik een hue lamp achter een dimmer aansluiten?

Een hue lamp is niet te dimmen met een dimmer, dit gaat namelijk ten koste van de levensduur van de lamp. Zelfs als de originele dimmer op maximaal staat kan dit het functioneren van de hue lamp beïnvloeden. Dit leidt bijvoorbeeld  regelmatig tot het zoeken van de lamp. Het is daarom aan de raden een hue lamp niet achter een dimmer aan te sluiten. Het dimmen van specifieke lampen kan met verschillende hue accessoires of hue app.

Bediening

Kan ik lampen zonder smartphone bedienen?

Philips hue beschikt over verschillende accessoires waarmee jij jouw hue lampen kunt bedienen. Zo heb je de hue dimmer en de hue tap. Deze handige schakelaars koppel je eenvoudig aan dezelfde bridge en configureer je met de hue app.

Apple Homekit

Werkt Philips Hue samen met Apple Homekit?

Ja, hue en homekit kunnen gekoppeld worden. Hiermee kun jij jouw verlichting ook bedienen en automatiseren met Apple Homekit.

Werken ook niet-philips lampen samen met homekit?

Alle niet-philips lampen die aangesloten zijn op de hue bridge zullen niet werken met Homekit. Deze beperking wordt opgelegd door Apple.